WEBINAR202
TÜBİTAK BİLGEM BİLGİLENDİRME VE İKİLİ GÖRÜŞME WEBİNARI
TÜBİTAK BİLGEM Bilgilendirme ve İkili Görüşme Webinarı 13 Nisan 2021, Salı, 13:30-16:30, Online (Zoom) İstanbul Sanayi Odası ve TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), arasındaki işbirliği kapsamında 13 Nisan 2021 tarihinde, 13:30-16:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısı ve ikili görüşmelerin yer alacağı webinarımıza davetlisiniz. Projeleriniz kapsamında TÜBİTAK BİLGEM ile ...
Etkinlik Tarihi
- Saat: 13:30 - 16:30
- Son Kayıt Tarihi: 13.04.2021
- Kalan Kontenjan: 185
TÜBİTAK BİLGEM Bilgilendirme ve İkili Görüşme Webinarı
13 Nisan 2021, Salı, 13:30-16:30, Online (Zoom)
İstanbul Sanayi Odası ve TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), arasındaki işbirliği kapsamında 13 Nisan 2021 tarihinde, 13:30-16:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısı ve ikili görüşmelerin yer alacağı webinarımıza davetlisiniz.
Projeleriniz kapsamında TÜBİTAK BİLGEM ile ikili görüşme yapmak için linkteki başvuru formunuzu doldurmanız yeterli olacaktır.
TÜBİTAK BİLGEM, 40 yılı aşkın bilgi birikimi ve % 85'i Ar-Ge personeli olmak üzere 2.000 kişiyi aşan nitelikli insan kaynağı ile bilişim, bilgi güvenliği ve elektronik harp alanlarında Türkiye'nin en yetkin Ar−Ge merkezi olma niteliğini taşımaktadır.
TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde faaliyet gösteren Enstitüler;
- Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE): Ülkemizin tüm stratejik kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu bilgi güvenliği sistemleri, tasarımdan, tüm-devrelerin üretilmesine kadar kritik öneme sahip tüm bileşenleri, UEKAE bünyesinde geliştirilmektedir.
- Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (BTE): Sensör ve Radar sistemleri, Anayurt Güvenliği, Savunma Sistemleri, Karar Destek ve Akıllı Ulaşım konularında faaliyetlerini sürdürmektedir.
- İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN): Elektronik Harp alanında test, ölçüm, analiz ve değerlendirme faaliyetlerine yönelik altyapıların oluşturulması ile elektronik harp teknik ve taktik alanlarında bilimsel araştırma görevlerini icra etmektedir.
- Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE): TSK, Kamu Kurumları ve Özel Sektöre bilişim sistemleri güvenliği konusunda danışmanlık sağlayarak, bu alanda araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektedir.
- Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE): Kamu kuruluşlarında e-Dönüşüm alanında mevcut durum analizi, yol haritası belirleme ve kamu için stratejik alanlarda yazılım geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirmekte; dönüşüm sürecini etkin ve kalıcı kılmak amacı ile bu faaliyetleri kurumsal süreç iyileştirme ile sosyal ve istatistiki Ar-Ge çalışmalarıyla desteklemektedir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi sistemlerine yönelik tedarik süreçlerinde ihtiyaç duydukları teknik danışmanlığı sağlamaktadır.
TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen ürün ve çözümler, çeşitli Avrupa ve Asya ülkeleri ile NATO tarafından kullanılmaktadır. Milli Gözetleme ve Kuş Radarı, Hava Trafik Kontrol, Tren ve Denizaltı Taktik Simülatörleri, Uydu, Telsiz ve IP Kripto cihazları, Kriptolu USB Bellek, Akıllı Kart ve Gerçek Zamanlı İşletim Sistemleri, Ulusal Kart Tüm devresi, Elektronik Sertifika Yönetim Altyapısı, e-Kimlik, pasaport ve ehliyet uygulamaları, Ulusal Marker Kontrol Cihazı, Mesaj İşletim Sistemi, Sayısal Radyo ve Doküman İnceleme Cihazları TÜBİTAK BİLGEM tarafından milli ve yerli olarak geliştirilen çözümlerin sadece bir kısmıdır.
PROGRAM:
13:30- 13:45 AÇILIŞ KONUŞMALARI
İstanbul Sanayi Odası Açılış Konuşması
Dr. Öğr. Üyesi Ali GÖRÇİN / TÜBİTAK BİLGEM Başkanı
13:45-15:00 BİLGEM Tanıtım Sunumu
Alper Ay / TÜBİTAK BİLGEM Sivil İş Geliştirme Müdürü
15:00- 15:15 Soru-Cevap
15:30-16:30 BİLGEM İkili Görüşme Etkinliği (Başvuru ile gerçekleşecekir)
Webinar, Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecektir.
Zoom bağlantısı katılımcılara etkinlikten 1 gün önce e-posta ile iletilecektir.
Katılım ücretsizdir.