SEM9911

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERSPEKTİFİNDEN HAYVANSAL GIDA EKOSİSTEMİNİN GELECEĞİ

27 Kasım 2023 Pazartesi, 09:30-12:30 arasında "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Hayvansal Gıda Ekosisteminin Geleceği" başlıklı panel Odakule Fazıl Zobu toplantı salonunda gerçekleşecektir.

Etkinlik Tarihi

27.11.2023

  • Saat: 09:30 - 12:30
  • Son Kayıt Tarihi: 26.11.2023
  • Kalan Kontenjan: 164

Sürdürülebilirlik Perspektifinden Hayvansal Gıda Ekosisteminin Geleceği

27 Kasım 2023 , 09:30-12:30
Odakule


27 Kasım 2023 Pazartesi, 09:30-12:30 arasında "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Hayvansal Gıda Ekosisteminin Geleceği" başlıklı panel Odakule Fazıl Zobu toplantı salonunda gerçekleşecektir.

Küresel sera gazı emisyonları açısından önemli bir yeri olan hayvansal gıda sektörü, iklim kaynaklı afetler nedeniyle de maddi kayıplar yaşamaktadır. Artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının sınırlı doğal kaynaklar ile karşılanmasının gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme açısından kritik etkileri bulunmaktadır. Bu bağlamda hayvansal gıda üretiminin değer zinciri boyunca sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum için sürdürülebilir yol haritalarının oluşturulması önem arz etmektedir. Diğer taraftan sürdürülebilirlik, hayvansal gıda ürünlerine yönelik tüketici beklenti ve taleplerinde öne çıkan konulardan biri haline gelirken çevresel öncelikler, hızla değişen ulusal ve uluslararası düzenlemeler, yatırımcı taleplerine uyum ve nihayetinde küresel rekabet gücü açısından da büyük önem taşımaktadır.

Bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak, panelimizde aşağıdaki soruların cevabını arayacağız.

• İklim değişikliğinin hayvancılık ve hayvansal gıda ürünleri üreten sektörler üzerinde oluşturduğu riskler nelerdir?
• Hayvansal gıda üretiminin değer zinciri boyunca sera gazı emisyonlarına etkisi ve bu alandaki potansiyel önlemler nelerdir?
• İklim değişikliğine uyum için değer zincirindeki sektörlere yönelik olası yol haritaları nelerdir?
• Tüketicilerin hayvansal gıda sektöründen beklenti ve taleplerinde hangi değişim dinamikleri öne çıkmaktadır ve bu beklentilere nasıl uyum sağlanmaktadır?
• Hayvansal gıda ekosistemine yönelik Avrupa'da ve küreselde hangi gelişmeler yaşanmaktadır?
• Avrupa'daki sektörel sürdürülebilirlik uygulamaları nelerdir?
• Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamındaki Tarladan Sofraya Stratejisi ülkemizdeki sektörleri nasıl etkileyecek?
• Ülkemizin rekabet gücünü korumak için neler yapılmalıdır? Bu kapsamda ülkemizdeki hayvansal gıda ekosistemine yönelik destekler nelerdir?
Panelimizde, hayvancılık ve hayvansal gıda sektörlerindeki sürdürülebilirlik alanındaki başarılı örnekler ve karşılaşılan zorluklara dair içgörüleri dinleme fırsatı da olacaktır.

Program

09:30 - 10:00 Kayıt ve Karşılama 

10:00 - 10:15 Açılış Konuşması

Erdal BAHÇIVAN, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

10:15 - 12:00 Panel: Sürdürülebilirlik Perspektifinden Hayvansal Gıda Ekosisteminin Geleceği
Moderatör:

Semra SEVİNÇ, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi 

Konuşmacılar:

• Ahmet ÖZDEN, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkan Vekili
• Dr. Şeyda ÖZKAN, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Hayvancılık ve İklim Değişikliği Uzmanı 
• Caroline EMOND, Uluslararası Sütçülük Federasyonu (International Dairy Federation) Genel Direktörü
• Brigitte MISONNE, Avrupa Komisyonu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü, Hayvansal Ürünler Birim Başkanı
• Emine SERİ, Pınar Entegre Et ve Un San. A.Ş. Kalite Güvence Müdürü
• Prof. Dr. Mehmet KOYUNCU, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi 

12:00- 12:30 Soru Cevap
12:30 Kapanış

 

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative