SEM2122

REKABET HUKUKU VE HAKSIZ REKABET SEMİNERİ

Seminerde katılımcılarımıza Rekabet Hukuku ile Türk Ticaret Kanunu kapsamında düzenlenen Haksız Rekabet konusunda sanayicilerimizin Yargıtay kararları ve kanuni düzenlemeler çerçevesinde sorumluluk, yükümlülük ve haklarının belirlenmesini, alınması gereken tedbir ve önlemlere ilişkin örneklerin sunulması amaçlanmaktadır.

Etkinlik Tarihi

12.05.2022

  • Saat: 10:00 - 13:00
  • Son Kayıt Tarihi: 12.05.2022
  • Kalan Kontenjan: 786


Rekabet Hukuku ve Haksız Rekabet Semineri
12 Mayıs 2022
10.00-13.00

Seminerde katılımcılarımıza Rekabet Hukuku ile Türk Ticaret Kanunu kapsamında düzenlenen Haksız Rekabet konusunda sanayicilerimizin Yargıtay kararları ve kanuni düzenlemeler çerçevesinde sorumluluk, yükümlülük ve haklarının belirlenmesini, alınması gereken tedbir ve önlemlere ilişkin örneklerin sunulması amaçlanmaktadır. 


Eğitim İçerik

• Haksız rekabet hukukunda sanayici sorunları ve çözüm önerileri

• Rekabet hukuku kapsamında sanayicilerin sorunları ve çözüm önerileri (yayınlanmış rekabet kurumu kararları ışığında)

• Rekabet hukuku kapsamında perakendeci, tedarikçi ve üretici ilişkileri (yayınlanmış rekabet kurumu kararları ışığında)
    

Hedef Kitle: Sanayiciler, Üst Düzey Yöneticiler, Pazarlama ve Satış Müdürleri, Avukat ve Hukuk Müşavirleri 


Eğitim 12 Mayıs 2022 tarihinde 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde eğitim öncesinde katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 

Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız. 

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

Eğitim Yeri: Online / Zoom 

Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretsizdir.

Konuşmacılar: 
Dr. Öğretim Üyesi Eda Giray- Marmara Üniversitesi 
Av. Selvi Naz Topaloğlu- Rekabet Hukuku Danışman Avukat
Alper KARAKURT- Rekabet Hukuku Danışmanı


Eğitmen: Eda Giray 

Dr. Öğretim Üyesi Eda Giray, 2000 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, aynı Üniversite’de Özel Hukuk alanında yapmış olduğu yüksek lisansını ''Anonim Şirketlerin Kendi Hisse Senedini İktisap Yasağı'' konulu teziyle tamamlamıştır. Doktora döneminde Fikri ve Sınai Haklar alanında yoğunlaşan Eda Giray doktora tezini ''Markanın Devri ve Devir Hükmü Doğuran Hukuki İşlemler'' üzerine hazırlayarak 2010 yılında doktor unvanını almıştır. 
2001 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe başlayan Dr. Eda Giray, 2011 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Adalet MYO Adalet Programı Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku/ Fikri Mülkiyet Hukuku öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir. 
Dr. Eda Giray, 2013 yılından bu yana başta arabuluculuk olmak üzere alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri konusunda akademik ve uygulama çalışmalarını sürdürmekte; bu noktada daha evvel Özyeğin ve Kadir Has Üniversitelerinin düzenlemiş olduğu arabuluculuk eğitimlerinde Eğitmen olarak görev almış halihazırda da Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin gerek temel gerekse uzman arabuluculuk eğitimlerinde Eğitmen olarak görev almaktadır. Dr. Eda Giray 2018 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk ve İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitim Koordinatörlüğünü üstlenmiştir. 2016 yılından bu yana da Legal Fikri ve Sınai Haklar Dergisi Genel Editörü ve hakemi olarak görev yapmaktadır.


Eğitmen: Selvi Naz Topaloğlu

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2016 yılında mezun oldu.'2019 yılına kadar rekabet hukuku alanında çalışan Topaloğlu, pek çok şirkete rekabet hukuku ve regülasyon alanında danışmanlık yaptı. 2019 yılında Jean Monnet Programı bursiyeri olarak Barcelona Graduate School of Economics’te Rekabet ve Pazar Regülasyonu programında yüksek lisans eğitimine başlayan Topaloğlu, 2020 yılının Ağustos ayında mezun oldu. 2021 yılı Şubat ayında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Hukuku yüksek lisansına başladı. Halihazırda İdare Hukuku alanında çalışmalarını sürdürmektedir. İleri seviyede İngilizce, orta seviye İspanyolca bilmektedir.


Eğitmen: Alper Karakurt

Rekabet Kurumu eski Uzmanı. Columbia ve Harvard Üniversitelerinde eğitim aldı. Dünya Bankası’nda (DC) danışman olarak çalıştı. Sanayi Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlıklarında Bakan Danışmanlığı yaptı. 2000 yılından bu yana Rekabet Hukuku'na ilişkin çalışmalar gerçekleştiriyor, son 6 yıldır özel sektör firmalarına Rekabet Danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative