PYE0619
PROJE YÖNETİMİ PRENSİPLERİ VE STANDARTLARI EĞİTİMİ (02-03 ARALIK 2019)
Avrupa İşletmeler Ağı projemiz çerçevesinde düzenlenen, Project Management Institute (PMI) standartları temelinde geliştirilmiş olan bu eğitim programı, proje yönetiminin temel süreçlerinin, bilgi alanlarının, proje yönetimi için gerekli temel yöntem ve tekniklerinin öğretilmesini amaçlamaktadır.
Etkinlik Tarihi
- Saat: 09:30 - 17:00
- Son Kayıt Tarihi: 29.11.2019
- Kalan Kontenjan: 6
Tarih (aralığı) * | 02-03 Aralık 2019 |
Başlık * | PROJE YÖNETİMİ PRENSİPLERİ VE STANDARTLARI EĞİTİMİ (02-03 Aralık 2019) |
Spot içerik (Özet) * | Avrupa İşletmeler Ağı projemiz çerçevesinde düzenlenen, Project Management Institute (PMI) standartları temelinde geliştirilmiş olan bu eğitim programı, proje yönetiminin temel süreçlerinin, bilgi alanlarının, proje yönetimi için gerekli temel yöntem ve tekniklerinin öğretilmesini amaçlamaktadır.
|
Detay içerik * | Eğitim Hakkında Project Management Institute (PMI) standartları temelinde geliştirilmiş olan bu eğitim programı, Proje yönetiminin temel süreçlerinin, bilgi alanlarının, proje yönetimi için gerekli temel yöntem ve tekniklerinin öğretilmesini amaçlamaktadır.
Eğitime katılanlar projelerin yürütülmesinde, Proje planlama takımlarına liderlik etmek, Projelerin başarısı için gereken süreç ve uygulamaları öğrenmek, Proje hedeflerini ölçülebilir parçalara ayırmak, Proje zaman planlaması için gereken aktiviteleri ve ilişkilerini kritik yol metodu kullanarak tanımlamak ve analiz etmek, Projelerin süre hedeflerini gerçekleştirmeyi sağlayacak kaynak ihtiyaçlarını tahmin etmek, Projelerde karşılaşılabilir riskleri tanımlayıp değerlendirmek, Proje performansını izlemek, değerlendirmek ve raporlamak, Proje ekiplerinin kollektif bilgi ve yetkinliğini kullanarak karşılaşılan zorluk ve engellere çözüm bulmak için, ihtiyaçları olan teorik ve pratik bilgileri kazanacaklardır.
Hedef Kitle Bu program firmalarında yenilikçilik sistematiği geliştirmek / iyileştirmek isteyen yönetici ve çalışanlar için tasarlanmıştır. Stratejik Planlama, Ürün Geliştirme, Ar-Ge, Kurumsal Gelişim ve IT gibi Birimlerin Yöneticileri, İnovasyon ve Yenilikçi Proje Geliştirme Ekipleri, Kurum İçi Girişimciler, Pazarlama ve Satış gibi Müşteri Deneyimine Sahip Yönetici ve çalışanlar. |
Kayıt Linki | |
Ücret | 300 TL |
Eğitmen Adı/Soyad/Unvan | M. Şekip KARAHAN |
Eğitmen Özgeçmiş | Tarsus Amerikan Koleji ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Türkiye İş Bankası'nda ve Osmanlı Bankası'nda çeşitli kademelerde görev aldı. Bu görevleri sırasında şube uygulamaları yenilenmesi, kurumsal müşteriler için hazırlanan finansal program paketlerinin hazırlık ve uygulamaları, ISO 9001 kalite belgelendirme süreci, donanım-yazılım ve iş akışı alt yapısı, pazarlama ve operasyonel süreç yenilenmesi gibi birçok yeni ürün geliştirmesi projesinde proje ekip üyesi ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Garanti Bankası ile diğer grup bankaları Osmanlı Bankası ve Körfezbank arasındaki yeniden yapılanma projesinde, Proje Yöneticisi ve daha sonra Proje Yönetim Ofisi Yöneticisi olarak görev yaptı. Özellikle süreç iyileştirme, değişim yönetimi, proje yönetimi, iş geliştirme ve belgelendirme konularında çeşitli eğitim, sempozyum ve kongrelere katılan Karahan, 2001 yılından beri ABD merkezli Project Management Institute tarafından verilen Project Management Professional (PMP) sertifikasına sahiptir. Karahan, Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin, Avrupa Birliği Komisyon'u ile iş birliği içinde Haziran 2002 Mayıs 2003 arasında yürüttüğü "Project Cycle Management" Metodolojisi Eğiticilerin Eğitimi Projesine yardımcı uzman olarak katıldı. 2004'te Güney Doğu Anadolu kalkınma programı kültürel mirasın geliştirilmesi bileşeni kapsamında lider eğitmen olarak eğitim malzemesini hazırladı ve bölgede 3 ildeki (Şanlıurfa, Siirt, Mardin) eğitimleri yönetti. 2005'te Doğu Anadolu Kalkınma Programı sosyal kalkınma bileşeni kapsamında, bölgede yürütülecek eğitim programının hazırlanmasında ve Van, Bitlis, Ahlat-Bitlis ve Erciş-Van illerindeki eğitimlerin yürütülmesinde görev aldı. Bölgesel Kalkınma Ajanslarının faaliyete başlaması ile bugüne kadar çeşitli mali destek programlarına Eğitmen, kısa dönemli danışman, bağımsız değerlendirici olarak ve proje yazımı masası çalışmalarına destek uzman olarak katıldı. Halen serbest yönetim danışmanı olarak sürdürdüğü eğitim programlarının yanı sıra, çeşitli STK ve yerel kamu örgütlerine (Belediyeler, İstanbul İl Özel İdaresi) hibe fon çağrılarına yönelik proje geliştirme ve proje hazırlama ve uygulama desteği vermektedir. Ayrıca TÜBİTAK-TEYDEB, KOBİ ARGE destek programında proje teklifi hazırlama ve proje izleme alanlarında danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
|
|
|