MBA1524
AR-GE MÜHENDİSLİĞİ UZMANLIK PROGRAMI
Eğitim programı araştırma, geliştirme ve üretime dayalı şirketlerin Ar-Ge ve proje yönetimi birimlerinde çalışan teknik personelin; bilgi, deneyim ve kabiliyet kazanmasını hedefleyen; bilimsel ve mühendislik metotlarının saha uygulamalarından oluşmuş üç temel amaç ve modülü kapsamaktadır.
Etkinlik Tarihi
12.08.2024 - 27.08.2024
- Saat: 09:30 - 16:30
- Son Kayıt Tarihi: 12.08.2024
- Kalan Kontenjan: 3
Ar-Ge Mühendisliği Uzmanlık Programı
Haftada 2 gün
09:30 - 16:30
Odakule
Eğitim programı araştırma, geliştirme ve üretime dayalı şirketlerin Ar-Ge ve proje yönetimi birimlerinde çalışan teknik personelin; bilgi, deneyim ve kabiliyet kazanmasını hedefleyen; bilimsel ve mühendislik metotlarının saha uygulamalarından oluşmuş üç temel amaç ve modülü kapsamaktadır.
Teknoloji Geliştirme Mühendisliği (Technology Development Engineering)
Yeni bilimsel teknikleri ve mühendislik metotları kullanarak ihtiyaç duyulan işlevi/fonksiyonu sağlayacak teknik bir sistemi geliştirip ilk defa çalıştırmak için yapılması gereken faaliyetleri ve teknoloji geliştirme sürecini kapsar.
Ürün Geliştirme Mühendisliği (Product Development Engineering)
Geliştirilmiş ve erişilebilir teknolojileri (teknik sistemleri) kullanarak müşteri beklentilerine cevap verecek yeni ürünü elde etmek için gerekli tasarım ve geliştirme faaliyetlerini ve sürecini kapsar.
Proses Geliştirme Mühendisliği (Process Development Engineering)
Geliştirilmiş ürünün kullanım esnasında yüzleşebileceği değişken zorlayıcı şartlar altında; arıza yapmadan ve performans düşüklüğü göstermeden yüksek güvenilirlikte çalışmasını sağlamak için yapılması gereken robust proses geliştirme faaliyetlerini ve sürecini kapsar.
Hedef Kitle
Ar-Ge birimlerinde teknoloji geliştirme, ürün geliştirme, proses geliştirme, tasarım, analiz, test, üretim, saha-hizmetlerinde görev alan veya bu konularda yetiştirilecek temel bilimler (fizik-kimya) veya mühendislik bilimlerinden mezun çalışanlar, takım liderleri veya yöneticiler katılabilir.
Program Formatı
Programlar, teorik sunumlar, dünya standardı uygulamaların incelenmesi ve kurumun örnek ürünlerine eş-zamanlı uygulama çalışmaları şeklinde olmaktadır. Ders saatleri 09:30-16:30 arasındadır. Devam zorunludur. Program boyunca takım çalışmaları ile çalıştaylar ve proje çalışmaları yapılmaktadır.
Katılımcılar; programa devam etme, çalıştaylarda görev alma, proje çalışmalarını tamamlama, eğitim sonunda yapılacak sınavda yeterli puan alma performansına göre Ar-Ge Mühendisliği Uzmanlık Sertifikası alma hakkına sahip olacaklar.
Modül 1: Yeni Teknoloji Geliştirme
12.08.2024 09:30 -16:30
1. Teknoloji Konseptinin Geliştirilmesi Yüz Yüze
Amaca Uygun Fonksiyonel Yapı Geliştirme
Yeni Bilimsel Çalışma Prensipleri Geliştirme
Sistem Mimarisi ve Modelini Geliştirme
Teknoloji Konseptinin İspatı
13.08.2024 09:30 -16:30
2. Teknoloji Fizibilite ve Verifikasyon Testleri Yüz Yüze
Kritik Parametrelerin Belirlenmesi
Robust Teknoloji Modelinin Kurgulanması
Entegre Test Düzeneğinin Hazırlanması
Teknoloji Verifikasyonu (Ürüne Hazır Olma)
19.08.2024 09:30 -16:30
3. Ürün Konseptinin Geliştirilmesi
Müşteri Beklentilerinin Belirlenmesi
Ürün Teknik Speklerinin Geliştirilmesi
Ürün Konsept ve Mimarisinin Geliştirilmesi
Alt-sistem Beklentilerinin Geliştirilmesi
20.08.2024 09:30 -16:30
4. Ürün Tasarımı ve Verifikasyonu Testleri
Alt-sistem Tasarımı
Parça Tasarımı
Ürün Prototip Üretimi
Ürün Verifikasyonu (Üretime Hazır Olma)
26.08.2024 09:30 -16:30
5. Process Modelinin Geliştirilmesi
Proses Hata Türlerinin Belirlenmesi
Kalitesizlik Maliyetinin Modellenmesi
Kritik Proses Parametrelerinin Belirlenmesi
Robust Proses Modelinin Oluşturulması
27.08.2024 09:30 -16:30
6. Robust Process Optimizasyonu
Proses Parametreleri için Deneysel Tasarım
Testler ve Proses Optimizasyonu
Ürerim Toleranları için Deneysel Tasarım
Testler ve Proses Toleranlarının Belirlenmesi
Eğitmen:
Dr. Suat GENÇ, The School of Technology and Innovationun kurucusu ve CEOsudur. Dr. GENÇ; araştırmacı, öğretim üyesi, mühendis, danışman, üst düzey yönetici ve girişimci olarak teknoloji ve inovasyon alanında 25 yılı aşkın uluslararası deneyime sahiptir.
Dr. Genç son 20 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde, öncesinde 3 yıl Sabancı Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim üyeliğinin yanında 2023 itibari ile GTÜde öğretim üyeliği ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.
Dr. Genç, yakın zamana kadar 4 yıl süreyle hem askeri hem de ticari araçlar (Altay Ana Muharebe Tankı ve Zırhlı Araçlar) için Güç Grupları (Motor, Şanzıman ve Soğutma Sistemleri) geliştiren BMC Powerda Genel Müdür olarak görev yapmıştır. Görevde iken; dört askeri motor ve bir transmisyonun geliştirilmesine, 60 kişi ile başlayan şirketin 300 kişilik dünya standardı bir Ar-Ge ekibine dönüşmesine, bir montaj merkezi ve bir test merkezinin kurulmasına ve 600 uluslararası tedarikçiden oluşan ekosistemin oluşturulmasına öncülük etmiştir. Dr. Genç görevde iken şirket Teknopark İstanbulun En İyi Teknoloji Şirketi Büyük Ödülüne layık görülmüştür.
Dr. Genç, bu görevleri öncesinde TÜBİTAK-MAM ve BİLGEM Araştırma Merkezlerinde 8 yıl Başkan Yardımcılığı yapmış; strateji ve teknoloji yönetimi için süreç geliştirme ve ayrıca mevcut teknolojileri sanayileştirme için iş modelleri geliştirmiştir. Dr. Genç, BİLGEMde geliştirilen bir teknolojinin sanayiye transferine öncülük ederek TÜBİTAKın ilk ticari teknoloji transferini gerçekleştirmiştir.
Dr. Genç, 7 yıl boyunca TÜBİTAK-TÜSSİDEde Ürün Geliştirme Koordinatörü olarak Türkiyenin en büyük şirketleri dahil olmak üzere 500'den fazla şirkete profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri verme fırsatı bulmuştur. Bu vesile ile Türkiyede ilk kez Ar-Ge Mühendisliği, Ür-Ge Mühendisliği ve benzeri teknik alanlarda Uzmanlık Sertifika programları geliştirmiş, TÜBİTAK tarihinde Bilim Kurulu kararları ile kurum nezdinde ilk kez sertifika programlarının verilmesine öncülük etmiştir.
Dr. Genç ayrıca New York'ta bulunan Plug Power Fuel Cell Company'de (General Electric) Kıdemli Sistem Geliştirme Mühendisi olarak 5 yıl süreyle çeşitli teknoloji ve sistem geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olarak çalışmıştır. Dr. Genç bu görevi esnasında iki adet ticarileşmiş Amerikan patentine sahip olmuştur.
Dr. Genç, 2008 yılında YÖK nezdinde başlayan, 2012 sonrası TÜBİTAKta devam eden Teknoloji Transfer Mevzuatının hazırlanması, yönetici komitenin kurulması, üniversitelerin seçilmesi, TTO denetimlerinin yapılması ile ilgili tüm çalışmalarda TÜBİTAKı temsilen kurucu üye olarak görev alma şansı bulmuştur. Dr. Genç, İTÜ Makina Fakültesinden derece ile mezun olduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığının yurtdışı bursunu Türkiye birincisi olarak kazanarak gittiği New Yorktaki Rensselaer Polytechnic Instituteden master ve doktora derecelerini almıştır. Doktora çalışması General Motors, Ford Motor Company, 3M, Fisher-Price, United Technologiesin aralarında bulunduğu on şirket tarafından desteklenmiş olup, Dr. Genç bu çalışmalar esnasında Resselaerda beş yıl boyunca araştırma asistanlığı yapmıştır.
Eğitim Yeri: Eğitimler yüz yüze Odakule binasında gerçekleşecektir.
Adres: Odakule, Meşrutiyet Cad. No:63, 34430 Beyoğlu/İstanbul
Eğitim yeri ve diğer bilgiler eğitim öncesinde katılımcılarımıza iletilecektir.
Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretlidir.
İSO Üyesi: 17.500 TL
Katılımcı: 20.000 TL
Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında online olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir.
Ödeme bilgileri girilmeden kayıt tamamlanmamaktadır.
Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden, muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir.
Banka havalesi için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası
IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)
Açıklama olarak Ar-Ge Mühendisliği Uzmanlık Programı yazılması gerekmektedir.
Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:
Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta (akademi@iso.org.tr) / faks ile tarafımıza iletmesi, ardından kayıt olması gerekmektedir. Online kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir. Ödeme bilgileri girilip kayıt tamamlanmadan kaydınız bize ulaşmamaktadır.