END11719

TÜRKİYE'DE E-DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI SEMİNERİ

Türkiye'de faaliyet gösteren işletmelerin; dijital vergi dönüşümü çağında varlıklarını sürdürerek başarılı olabilmeleri ve dünya genelinde de vergi kurumlarının artan taleplerini yerine getirebilmeleri için elektronik faturalama stratejilerini uygulamaya geçirmeleri gerekiyor. Aksi durumda yasal mevzuata ayak uydurmayan şirketler ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Etkinlik Tarihi

25.12.2019

  • Saat: 10:00 - 12:00
  • Son Kayıt Tarihi: 25.12.2019
  • Kalan Kontenjan: 90

Tarih (aralığı) *

25 Aralık 2019

Başlık *

Türkiye’de e-Dönüşüm Uygulamaları Semineri

Kısa - Spot içerik (Özet) *

Türkiye'de faaliyet gösteren işletmelerin; dijital vergi dönüşümü çağında varlıklarını sürdürerek başarılı olabilmeleri ve dünya genelinde de vergi kurumlarının artan taleplerini yerine getirebilmeleri için elektronik faturalama stratejilerini uygulamaya geçirmeleri gerekiyor. Aksi durumda yasal mevzuata ayak uydurmayan şirketler ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Detay içerik *

e-Dönüşüm Sisteminin Genel Çerçevesi

Türkiye'de E-Dönüşüm zorunluluk kapsamı, her yıl kademeli olarak genişlemeye devam ediyor ve buna bağlı olarak, dijital vergi dönüşümünü hızlandırmaya yönelik yeni gereklilikler de ortaya çıkıyor.

 

Yayımlanan Genel Tebliğ ile birlikte, artık vergi mükellefleri, e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye gibi uygulamaları zorunlu olarak uygulamaya alacak ve e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Gider Pusulası, e-Bilet, e-Sigorta Komisyon Gider Belgesi, e-Sigorta Poliçesi, e-Döviz Alım Satım Belgesi ve e-Dekont olmak üzere yeni e-belgeler de ilk kez uygulamaya konulacak.

 

Geçiş Süreci

e-Fatura uygulaması zorunluluğunun ciro eşiği, 10 milyon TL’den, 5 milyon TL’ye düşürüldü. Bu değişiklik, 2018 veya 2019 yılında en az 5 milyon TL ciro yapmış olan firmaların 1 Temmuz 2020 itibariyle e-faturaya geçmek zorunda olduğu anlamına geliyor.

 

2020 yılında ve ilerleyen süreçte bu sınır değerini geçen vergi mükellefleri, bir sonraki hesap döneminde 1 Temmuz itibariyle e-faturaya geçmekle yükümlü olacaklar. Ancak e-faturaya geçme senaryosunda sektöre dayalı parametreler de olduğu için zorunluluk kapsamı yalnızca ciro eşiğine bağlı değil. Türkiye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ruhsat verilen şirketler; meyve-sebze ticareti yapan kabzımallar veya tüccarlar, internet üzerinden ticareti kolaylaştırıcı çevrimiçi hizmet sağlayanlar, ithalatçılar ve bayiler, cirolarından bağımsız olarak e-faturaya geçmek zorunda olan vergi mükellefleri arasında.E-fatura tescilli işletmeler, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçiş yapacaklar.

 

Ayrıca Türkiye içinde taşınan malların sevkiyatı gerçekleşmeden önce düzenlenmesi zorunlu olan e-İrsaliye belgesi de gündem konusu arasında. Tebliğin IV.3.5. maddesinde öngörüldüğü gibi, belli işletmelerin ciro eşiğine ve faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak, 1 Temmuz 2020 tarihine kadar e-irsaliye uygulamasına kayıt yaptırması zorunlu hale gelecek.

 

Tebliğ kapsamında yer alan e-Defter hükümlerine göre ise; e-Fatura düzenlemekle yükümlü olan şirketler, e-defter uygulamasına da zorunlu geçiş yapacak. Buna ek olarak, bağımsız denetime tabi şirketler de 2020 yılı Ocak ayından itibaren defter verilerini elektronik ortamda tutmaya başlayacaklar.

Tarih: 25 Aralık 2019
Saat: 10:00 - 12:00
Yer: Beylikdüzü Organize Sanay Bölgesi Müdürlüğü Seminer Salonu

Eğitmen Adı/Soyad/Unvan

Ali Bulut

Eğitmen Özgeçmiş

Doğum : 1971, Istanbul

Universite: Lisans è İstanbul Üniversitesi Fizik,

Y. Lisans : İ.Ü. Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı.

İş Deneyimi : PEPSICO , COCA COLA, EPAM SYSTEMS, LELY INC., VBT Bilgi Teknolojileri, JOHNSON DIVERSEY, FORIBA (SOVOS)

Çalışma Alanı : Yazılım Geliştirme, Satış Gücü Sistemleri (SFA), WMS (Depo Yönetim Sistemleri), Finansal Raporlama, BI (Business Intelligent), Project Management, E-Dönüşüm (E-Fatura, E-Arşiv, E-İrsaliye, E-Defter) Danışmanlığı, Kanal Satış ve İş Ortakları Direktörlüğü

 

 

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative