EGT7621

SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) ONLINE EĞİTİMİ

Eğitimde Sanayi 4.0, dijital dönüşüm, büyük veri, nesnelerin interneti, yalın üretim, ERP/MES sistemleri gibi kavramların, birbirleri ile ilişkilerinin anlaşılması amaçlanmaktadır.

Etkinlik Tarihi

30.09.2021

  • Saat: 14:00 - 16:00
  • Son Kayıt Tarihi: 30.09.2021
  • Kalan Kontenjan: 484

Sanayide Dijital Dönüşüm ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Online Eğitimi

30 Eylül 2021

14.00 - 16.00

Eğitimde Sanayi 4.0, dijital dönüşüm, büyük veri, nesnelerin interneti, yalın üretim, ERP/MES sistemleri gibi kavramların, birbirleri ile ilişkilerinin anlaşılması ve Endüstri 4.0 yolculuğunda bilgi sistemleri altyapısı, nesnelerin interneti, büyük veri analitiği, yapay zeka gibi araçların etkin kullanıldığı bir dijital dönüşüm stratejisinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Eğitim İçerik

•        Sanayi 4.0 ve Türkiye

•        Dijital dönüşüm

•        Büyük veri analitiği

•        ERP / MES sistemleri

•        Nesnelerin interneti

•        Sanayide nesnelerin interneti (IoT)

•        Kullanım alanları, amaçlar, faydalar ve zorluklar

•        Yalın üretim ve nesnelerin interneti uygulamaları

•        Doğru bir dijital dönüşüm yol haritası için ipuçları

 

Eğitim 30 Eylül tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde eğitim günü sabah katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.

Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

   

Eğitimci: Dr. Hakan Özkara

 1978 yılında Ankara'da doğan Hakan Özkara, lise eğitimini İSTEK Vakfı Atanur Oğuz Özel Lisesi'nde aldıktan sonra lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri bölümünde tamamladı. Eğitim hayatına 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde MBA programını tamamlayarak devam eden Özkara, 2012 yılında ise aynı üniversitede İşletme Doktora Programına başladı. Doktora eğitiminde işletme finansı konusunda yoğunlaşan Özkara, “İnternet Odaklı Teknoloji Firmalarının Değerlemesinde Schwartz ve Moon Yöntemi’nin Kullanımı” isimli tezi ile 2018 yılında doktora eğitimini tamamladı. Profesyonel iş hayatına 1998 yılında kurucu ortak olarak görev aldığı bir yazılım ve danışmanlık firmasında başlayan Özkara, 1999 yılında bu ortaklıktan ayrılarak "canias ERP" yazılımını üreten uluslararası bir firma olan IAS (Industrial Application Software)’de Ar-Ge Yazılım Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Bu görevi sırasında Java programlama dili ile caniasERP yazılımının altyapısını oluşturan TROIA adlı platformun geliştirilmesinde çalıştı. 2004 yılında Ar-Ge müdürlüğü görevine atanan ERP yazılımın teknoloji ve altyapı ile ilgili kısımların sorumluluğunu üzerine alan Özkara, 2009 yılında ise IAS grubu içerisinde yazılım şirketinin genel müdürlüğü görevine atandı ve caniasERP yazılımının üretilmesi ve yazılım şirketinin yönetilmesinden sorumlu olarak çalışmaya devam etti. 2014 yılından itibaren ise bu görevinin yanında IAS Holding İcra Kurulu içerisinde CTO (Teknolojiden Sorumlu Başkan) olarak görev yaptı. ERP uygulamasının yanında nesneye yönelik büyük veri platformu iasDB, iş zekası platformu caniasIQ, IoT çözümleri ve çeşitli IoT donanımlarının geliştirilmesi gibi süreçleri yönetti. Yazılım geliştirme, proje yönetimi, işletme süreçlerinin modellenmesi, ERP/otomasyon sistemleri, Nesnelerin Interneti, üretim sürecinde veri alışverişi, veri analizi gibi konular uzmanlık alanlarındandır. Kendi girişimini kurmak üzere IAS'den ayrılan Dr. Hakan Özkara, kurumlara teknoloji stratejileri, bilgi sistemlerinin sürdürülebilirliği, dijital dönüşüm ve iş modellerinin dijitalleşmesi konularında danışmanlık hizmetleri sunmakta ve endüstriyel IoT ve yapay zeka konularında ürün geliştirme faaliyetleri ile uğraşmaktadır. Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 konularında uluslararası yayınları vardır. Üniversitelerde kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili çeşitli bilimsel çalışmalara ve çalıştaylara sektörel uzman olarak katılmıştır. Yaklaşık 6 yıldır Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 başta olmak üzere çeşitli konularda seminerler, eğitimler vermekte, konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır.  İş hayatının yanında Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak ERP, Mobil Programlama, IoT ve Robotik gibi dersler vermektedir.

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative