EGT7121
SIZMA TESTİ VE TEHDİT ÖNLEME TEKNİKLERİ ONLINE EĞİTİMİ
Eğitimde dijital dünyada teknolojinin ilerlemesi ve sınırların ortandan kalkması ile sosyal ve iş hayatımızda geldiğimiz noktada; bilgi ve bilgi güvenliğinin, siber güvenlik yatırımlarının, sürdürebilirliğin, önemini aktarmak amaçlanmaktadır.
Etkinlik Tarihi
29.09.2021
- Saat: 14:00 - 17:00
- Son Kayıt Tarihi: 29.09.2021
- Kalan Kontenjan: 568
Sızma Testi ve Tehdit Önleme Teknikleri Online Eğitimi
29 Eylül 2021
14:0017:00
Eğitimde dijital dünyada teknolojinin ilerlemesi ve sınırların ortandan kalkması ile sosyal ve iş hayatımızda geldiğimiz noktada; bilgi ve bilgi güvenliğinin, siber güvenlik yatırımlarının, sürdürebilirliğin, önemini aktarmak ve aynı zamanda tüm siber güvenlik kontrollerinin ne kadar hızlı bir şekilde savunmasız bırakıldığı ve en ufak hataların bile nelere sebebiyet verebileceğinin neden sonuç ilişkisi ile aktarılması ve farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.
Günümüzde bilgi ve iş ortamı
Bilgi güvenliği neden önemli
Güvenlik saldırıları Kim? Neden?
Saldırgan tipleri
Saldırı türleri
Saldırıların neden ve sonuçları
Teknolojilerin riskleri
Taşınabilir bilgisayar ve mobil cihaz tehditleri ve güvenliği
Sosyal medyanın riskleri ve güvenliği
Bilgi güvenliğinde kişisel bilinç ve personelin katkısı
Kullanıcı farkındalığı ve sorumluluk
Tek sorumlu bilgi teknolojileri departmanı mı?
Güvenlik felsefesi ve kurumsal bilinç
Yasalar ve uyum
Eğitim 29 Eylül 2021 tarihinde 14:0017:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde bir gün öncesinden katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.
Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
Eğitim Yeri: Online / Zoom
Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretsizdir.
Eğitimci: Murat Şahin
Murat Şahin, 2 çocuk babası, 1982 doğumlu olup 2005 yılı Webster Universitesi bilgisayar mühendsliği mezunudur. Profesyonel kariyerinde Lukoil firmasında ağ altyapı ve bilgi güvenliği departmanlarında. Daha sonra Invento firmasında sızma testleri ekibin hem uzman ve daha sonra yönetici pozisyonlarında çalışmıştır. Şimdi ise, Sibertime firmasının kurucu ortağı olarak devam etmektedir. Offensive security (OSCP), Certified Ethical Hacker (CEH), Sertifikalı Sızma Testi Türk Standardları Enstitüsü (TSE) sertifikalarına sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi yaz ve kış kamplarında sızma testleri yaklaşımı eğitimleri ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü bilgi güvenliği üzerine eğitim vermiştir. En sevdiği hobisi snowboard ve gitar çalmaktır.
Eğitimci: Levent Şakar
Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Yönetimi Bölümünde tamamladı.
Profesyonel kariyerine Educore Eğitim ve Danışmanlık firmasında başladı. Uzmanlığını ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi konularında yönetim sistemleri kurulumu ve sistem iyileştirme projelerinin gerçekleştirilmesi, sistemler ile ilgili denetimlerin gerçekleştirilmesi, BT Yönetimi Çerçeveleri (ITIL, Cobit, GRC vb.) ile ilgili Süreç ve Süreç Performans Yönetimi Yazılımları için metodoloji ve süreç haritalarının geliştirilmesi konusunda geliştirdi.
Ergo Sigortada BT Uyum ve Bilgi Güvenliği Yöneticisi olarak görev aldıktan sonra Invento Teknoloji ve Bilgi Hizmetleri şirketinde Banka, Sigorta, Telekom, Üretim gibi sektörlerdeki global ölçekli ve kurumsal firmalar başta olmak üzere birçok firmada BT ve Bilgi Güvenliği Yönetişimi konularında danışman, denetçi, eğitmen ve proje yöneticisi olarak görev aldı. 14 Yıla yayılmış olan bu deneyimi genç nesillere aktarabilmek ve paylaşmak amacıyla yola çıkıp kurucu ortağı olduğu Sibertime Teknoloji ve Bilgi Güvenliği Hizmetleri firmasını kurarak profesyonel kariyerine devam etmektedir.