EGT4724

KUŞAK FARKLILIKLARINI YÖNETMEK WEBİNARI

Eğitim ile farklı kuşakların değerlerine, tutum ve davranışlarına, iş yaşamından beklentilere dair bilgiler kazanacak, çok kuşaklı ekiplerde iletişim stratejilerini ve çatışma yönetimini öğrenecek, kendi örtülü önyargılarını fark edecek ve koçluk yaklaşımı ile etkileşim kurmanın yollarını keşfedeceksiniz.

Etkinlik Tarihi

24.05.2024

  • Saat: 14:30 - 17:00
  • Son Kayıt Tarihi: 24.05.2024
  • Kalan Kontenjan: 270
Kuşak Farklılıklarını Yönetmek Webinarı
24 Mayıs 2024 
14:30-17:00

İş gücüne katılan tüm kuşaklar farklı perspektif ve yaklaşımlar ile pozitif gelişime destek sağlamaktadır. Farklı kuşaklarla zenginleşen iş yaşamında farklılıklara ve benzerliklere yönelik bilinçlenerek uyumun sağlanması sürdürülebilir başarı için bir gerekliliktir. 
Eğitim ile farklı kuşakların değerlerine, tutum ve davranışlarına, iş yaşamından beklentilere dair bilgiler kazanacak, çok kuşaklı ekiplerde iletişim stratejilerini ve çatışma yönetimini öğrenecek, kendi örtülü önyargılarını fark edecek ve koçluk yaklaşımı ile etkileşim kurmanın yollarını keşfedeceksiniz. 

Eğitim İçerik
• Kişisel öğrenme hedeflerinin belirlenmesi, 
• Öz farkındalık kazanılması ve örtülü önyargıların tespiti 
• Kuşakların tanınması (5 kuşağın yaşam ve iş yaşamına dair nitelikleri ve yaklaşımları)
• Kuşaklar arasında ortak zemin yaratılması, benzerliklerinin fark edilmesi,
• Farklı kuşakların güçlü yönlerinin ve dinamiklerinin keşfedilmesi,
• Kuşakların düşüncelerine, yaklaşımlarına ve algılarına yönelik yeniden çerçeveleme tekniğinin kullanılması,
• Kuşakların motivatörleri 
• Kuşak çeşitliliğinin organizasyona etkileri 
• Farklı kuşakların kariyer beklentileri ve kişiselleştirilmiş yaklaşımlar
• Etkili iş birliğinin teşvik edilmesine ve yönetilmesine yönelik yapılacak çalışmalar,
• Açık iletişim tasarımı ve sahip olunması gereken iletişim becerileri,
• Empatik dinleme
• Uyumlu çalışma ortamına yönelik geliştirilecek stratejiler,
• Kişilerarası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik takım içi aktiviteler (Birbirimizi daha iyi nasıl anlarız?)
• Çok kuşaklı ekip performansının artırılması
• Mentorluk ve tersine mentorluk programları
• Çatışma yönetimi stratejileri 
Hedef Kitle: Farklı kuşaklar ile çalışmaya yönelik farkındalık kazanmak ve kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek isteyen herkes.
Eğitim 24 Mayıs 2024 tarihinde 14:30-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Eğitim Yeri: Zoom/Online  
Zoom bilgileri, kayıtlı katılımcılarımıza eğitim günü iletilecektir. 

Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretsizdir.



Eğitimci: Cansın Duman

Bilgi Atöyesi ve İkaros&Partners kurucu ortağı olan Cansın Duman, lisansını Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri’nde tamamladıktan sonra eğitimine Işık Üniversitesi Executive MBA Yüksek Lisans programı ile devam etmiştir. Profesyonel iş deneyimine finans sektöründe başlamış, akabinde işgücü piyasasının gelişimi için hizmet veren global şirketlerde farklı disiplinlere yönelik işe alım ve proje yönetimi süreçlerinde devam etmiştir.
İş ve Meslek Danışmanı’dır. ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu)’nin ACC unvanlı iş hayatı koçudur. EMCC Practitioner Koçluk ve Mentorluk sertifikasına sahiptir. Girişimci ve Start-up Mentorlüğü yapmaktadır. Transaksiyonel Analiz ve Yaratıcı Fasilitatör eğitimi almıştır. İş hayatında koçluk uygulamaları ile iletişim tasarımı ve süreç iyileştirme, insan ve kültür yönetimi, stratejik ekip yönetimi ve liderlik üzerine çeşitli alanlarda eğitimler vermekte, atölyeler düzenlemekte ve fasilitasyonlar gerçekleştirmektedir. Girişimcilik üzerine ilham veren konuşmalar gerçekleştirmektedir. Yönetim bilimlerine katkı sağlamak amacıyla içerikler üretmektedir. Araştırma ve çalışma odağı sürdürülebilir insan ve kültür yönetimi, global trendlere uygun işe alım süreç tasarımı ve yönetim bilimleri çerçevesinde güncel & geleceğe uygun liderlik becerileridir. Tüyafed Yazılımcılar Federasyonu Genel Sekreteri olarak yazılım ve bilişim sektörüne yönelik çözümler geliştirmektedir. TOBB Yazılım Meclisi İşgücü, Eğitim ve İstihdam Komitesi Üyesidir.

Eğitimci: Mehmet Akif Topcu


Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu yönetimi Bölümünde Lisans Öğrenimi gören Mehmet Akif Topcu; Eğitim dönemini Yüksek Onur Öğrencisi olarak tamamlamıştır. Lisans Öğrenimi sırasında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Araştırma Topluluğuna üye olmuş ve aynı zamanda 14.000 üyeye sahip Türkiye İktisat İşletme ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Platformunun Kurucu Yöneticiliğini üstlenerek İİBF öğrencilerinin mesleki gelişimi için çalışmalar yapmıştır. Kamu Yönetimi Alanında Atatürk Üniversitesinde Akademik Danışmanlık Eğitimi aldıktan sonra çalışma hayatına Ankara’da başlamıştır . 2015 Yılı itibarı ile Tekirdağ – Çorlu’da mesleğini icra etmeye devam etmiştir. İmalat ve hizmet sektörü olmak üzere sahada toplam 14 yıl İnsan Yönetimi üzerine deneyimi bulunmaktadır. 
2017 yılında Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformunu kurararak Trakya'nın ilk ve en büyük bağımsız bölgesel İnsan Kaynakları Topluluğunu oluşturmuştur. Platform Çatısı altında Mesleki seminerler – Eğitimler – Etkinlik ve Organizasyonlar düzenledi; yöneticiliğini yürüttü. Türkiye 1. İnsan Kıymetleri Kongresini düzenlemiştir. 
Çevik Organizasyon, Duygusal Zeka, İş yerinde Psikolojik Güvenlik, Psikolojik İstismar ve Mobbing, İnsan Kaynakları Metrikleri, Hata Yönetimi, Geribildirim Yönetimi, Sivil Toplum Örgütleri, Dijital İnsan Kaynakları ve Yapay Zeka, Beyaz Yaka Suçları, Değişim Yönetimi, Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Yetenek Yönetimi, İşveren Markası, Çalışan Deneyimi ve Memnuniyeti, Sürdürülebilir İnsan Kaynakları Yönetimi, Kariyer Yönetimi, Motivasyon, Liderlik ve Lider Yetiştirme, Ekip çalışması, Endüstriyel Psikoloji, Kurumsal Travma, Çalışma İktisadı, İş Hukuku, Kişisel verilerin Korunması Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Yalın Yönetim, Uluslararası İnsan Yönetim Trendleri, İnsan Kaynakları Departman Kurulumu ve Yönetimi, Çalışma yaşamında kuşak farklılıkları, İş yaşamında Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık, Ücret ve Yan haklar Yönetimi, İşyeri verimliliği hakim olduğu temel konu başlıkları olup İnsan Yönetimi alanında Uluslararası Literatürün Türkiye’ye getirilmesi ve Türkiye’de İnsan Yönetiminin geliştirilmesi alanında aktif çalışmalar yapmaktadır. Ekim 2022 ‘de Uluslararası Yeni Nesil İnsan Yöneticileri Topluluğunun Kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Tüyafed Yazılımcılar Federasyonu İnsan Kaynakları Sektör Birliği Komite Başkan Yardımcısıdır. Kurumsal ve kişisel danışmanlıklar, eğitimler vermektedir. İnsan Yönetimi ile ilgili araştırmalar yapan Mehmet Akif TOPCU aynı zamanda Yönetim Bilimi Doktrini’ne katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktadır. TOBB Yazılım Meclisi İşgücü, Eğitim ve İstihdam Komitesi Üyesidir. 

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative