EGT3623

TASARIM ODAKLI ÜRÜN YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Eğitim kurumsal tasarım ve inovasyon becerilerini geliştirerek, pazar, müşteri/kullanıcı araştırmaları ve ürün planlama ile değere dayalı ürün yenilikleri yaratmanın anahtarlarını anlayarak ürün fikirlerini oluşturulmasını amaçlamaktadır.

Etkinlik Tarihi

22.05.2023 - 23.05.2023

  • Saat: 09:30 - 16:30
  • Son Kayıt Tarihi: 22.05.2023
  • Kalan Kontenjan: 2

Tasarım Odaklı Ürün Yönetimi Eğitimi
22-23 Mayıs 2023
09:30 - 16:30


Günümüzde değişen ürünler ve müşterilerle birlikte pazar beklentileri ve ihtiyaçları çeşitlenmekte ve ürün yaşam döngüleri kısalmaktadır. Firmaların doğru zamanda, doğru kullanıcı için doğru ürünü tasarlayıp pazara sürmelerinin önemi artmaktadır.
Eğitim kurumsal tasarım ve inovasyon becerilerini geliştirerek, pazar, müşteri/kullanıcı araştırmaları ve ürün planlama ile değere dayalı ürün yenilikleri yaratmanın anahtarlarını anlayarak ürün fikirlerini oluşturulmasını amaçlamaktadır.
İç ve dış paydaşlar ve çalışanlarla iş birliği dinamikleri çerçevesinde başarılı bir pazar lideri olmanın gereklilikleri ve sorumluluklarında anahtarlar kavramlarla birlikte ortak anlayışın geliştirilmesini sağlayacaktır. 
Eğitimle prototipler ve minimum uygulanabilir ürünler (MVP'ler) ile bunların geliştirilmesini, kullanıcı testleri ve araştırmalarına dayalı yinelemeli ürün tasarım ve geliştirme süreçleri ürün fikirlerini gerçeğe dönüştürün.

Eğitim İçerik

Ürün Yönetimi Kavramsal Giriş 
• Ürün Yönetimi Temal Kavramı, Hedefleri ve Kurumsal Faydaları. Tasarım Odaklı ürün yönetiminin temel bileşenleri Strateji, Planlama ve Süreç

Ürün Odaklı Stratejik Geliştirme
• Pazar araştırmasına dayalı ürün spesifikasyonunu tanımlama
Tasarım, Ürün & Pazarlama
• Ürün tasarımı, Değişen Ürün Özellikleri ve Pazar dinamiklari ile ürün tasarımı arasındaki ilişki

Ürün İnovasyon
• Kurumsal İnovasyon yönetimi ve stratejileri, Ürün Tasarımı ve İnovasyon Etkileşimin planlanması
Kullanıcı/Müşteri Segmentasyon
• Pazarda ürüne bağlı olarak hedef kitlelerinin belirlenmesi ve hedef kitlelerinin ürün tasarımına etkisi

Değer & Ürün İlişkisi
• Değer nedir, kullanıcı odaklı değer üretmenin kaynakları nelerdir? değer önerisine bağlı olarak ürün geliştirme süreçlerinin yürütülmesi
Ürün Portfolyo Yönetimi ve Tasarım
• Tasarım hedefleri bağlı olarak ürün v eve tasarım süreçlerinin planlanması, önceliklendirilmesi

Ürün Spesifikasyon, Ürün Fonksiyon Tanımı
• Tasarlanacak ürünlerin hedef özelliklerinin kullanıcı odaklı belirlenmesi.
Tasarım Odaklı Düşünme 
• Bir inovasyon yaklaşımı olarak Tasarımcı Düşünce yaklaşımı, genel tanımlar ve adımları

Müşterinizi Tanımak
• Müşterimiz kimdir, onu nasıl tanıyabiliriz? Emapti map ve Persona nasıl hazırlanır, ürün tasarımına etkileri nelerdir?

Müşteri Deneyimini Haritası
• Kullanıcı deneyimi nedir? Deneyim haritalaması nasıl geliştirilir? Ürün Tasarımı sürecinde Nasıl Kullanılır?

Tasarım Problemi Tanımlama 
• Tasarım problem nedir? Tasarım problem tanımlamanın zorlukları ve ürün başarısına etkileri nelerdir?

Fikir Geliştirme
• Bireysel ve Ekip fikir üretme Araç kutusu

Ürünleştirme & Prototip
• Ürün tasarımı ve geliştirme sürecinde fikirlerimizi ürünleştirme nasıl yapılmalıdır, Ürün modelleri, prototipler ve kullanıcı testleri planlanması ve uygulanması

Tasarım Yönetimi
• Tasarım yönetimi temel kavramlar, tasarım stratejisi, dış paydaşlarla çalışma, tasarım görev ve çıktılarının ölçümlenmesi, tasarım yönetiminin firma süreçlerine entegrasyonu

Tasarım Proje Yönetimi
• Yaratıcı proje süreçlerinin yürütülmesi, çevik ve yalın tasarım süreçleri, yinelemeli tasarım süreçlerinin yürütülmesi

Tasarımda Ekip Çalışması ve Süreçleri
• Tasarım ekiplerinde rol ve sorumluluklarının dağılımı, tasarım ekipleri beceri ve kapasitesinin artırılması

Hedef Kitle: Pazarlama Uzmanları, Ürün stratejisi Ekipleri, Tasarım Merkezi Personeli, Ürün Geliştirme Ekipleri, Ürün yönetimi, Orta ve üst düzey yöneticiler, Ürüne Geliştirme Sürecinde Çalışanlar, Ar-Ge ve Ür-Ge Çalışanları

Eğitim 22-23 Mayıs 2023 tarihinde 09:30-16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Eğitim Yeri: Odakule, Meşrutiyet Cad. No:63, 34430 Beyoğlu/İstanbul 
Eğitim yeri ve diğer bilgileri eğitim öncesinde katılımcılarımıza iletilecektir.

Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretlidir. 
İSO Üyesi: 2.000 TL 
Katılımcı: 2.250 TL 

Eğitimi ödemesinde;

Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında online olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir.
Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir. 
Banka havalesi için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası
IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)
Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:
Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta/faks ile tarafımıza iletmesi, ardından aşağıdaki link aracılığı ile kaydolması gerekmektedir. Online kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir.


Eğitimci: Ayhan Enşici, Dr., KHAS Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı, Kullanıcı Deneyimi Master Programı Direktörü
Ayhan Enşici, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Lisans derecesinin ardından, aynı bölümden Yüksek Lisans derecesini almıştır. 2006-2011 yıllları arasında farklı dönemlerde Delft Teknoloji Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak görev alan Enşici, Doktorasını ‘Tasarım Ekiplerinde Bilişsel Tasarım Süreçleri’ alanındaki yapmıştır. Tübitak Araştırma Bursu ile TUDelft üniversitesinde Post-Doc çalışmalarını tamamlamıştır.
İTÜ Endüstriyel Tasarım bölümü akademik kadrosundaki görevinin ardından Ayhan Enşici, 2013 yılından itibaren KHAS Endüstriyel Tasarım Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle aynı bölümde Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Akademik çalışmalarının yanısıra farklı sektörlerde inovasyon yönetimi, inovasyon süreçleri, tasarım yönetimi, tasarım süreçleri kullanıcı deneyimi alanlarında danışmanlıklar yapmaktadır. Enşici, halen Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinin yanısıra, 2019 yılında kurduğu Türkiye’nin alanda ilk ve tek akademik programı olan, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Yüksek Lisans programının direktörlüğünü ve aynı zamanda UX alanında çalışmalar ve projeler yürütmektedir.
Enşici, aynı zamanda 2001 yılından beri kurucusu olduğu Designophy Endüstriyel Tasarım Online yayınının editörlüğünü sürdürmektedir.

KATILIMCI TİPİNİ SEÇİNİZ

ETKİNLİK DETAY

Seminer / Eğitim Arama

Türü
Tipi
Adı
Kodu
İçeriği

Bu site içeriğinin her türlü hakkı İstanbul Sanayi Odası'na aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Gri Creative