EGT0124
GLOBAL FORTUNE 100 TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDE AR-GE VE İNOVASYON DENEYİMLERİ WEBİNARI
Webinarda Türkiye'de Ar-Ge, Teknoloji, İnovasyon ve Dönüşüm yolculuğunda olan şirketlere destek olunması amaçlamaktadır.
Etkinlik Tarihi
05.01.2024
- Saat: 14:30 - 17:30
- Son Kayıt Tarihi: 05.01.2024
- Kalan Kontenjan: 153
Global Fortune 100 Teknoloji şirketlerinde Ar-Ge ve İnovasyon Deneyimleri Webinarı
05 Ocak 2024
14:30 - 17:30
14:30 - 17:30
Webinarda Türkiyede Ar-Ge, Teknoloji, İnovasyon ve Dönüşüm yolculuğunda olan şirketlere destek olunması amaçlamaktadır.
Eğitim İçeriği
İnovasyon Nedir, Ne Değildir?
Misyon Vizyon Temel Değerler ve Strateji
"Neden?" ile Başlayan Liderlik ve Kültür
Konfor Alanı - VUCA / BANI / Öğrenen Organizasyonlar
Proje Yönetimine Giriş/ Portföy Yönetimi / Risk Yönetimi-Ürün Yaşam Döngüsü
Kapasite Geliştirme ve Yetenek Yönetimi / Uzun Vadeli İnovasyon Stratejisi
Geleceğin Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm
İklim Değişikliği ve Döngüsel Ekonomi/ BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği *AB Yeşil Mutabakatı, Fit for 55, Net Zero 2050
İyi örnekler - Tecrübe Paylaşımı
Soru & Cevap
Hedef Kitle: Büyük ve Orta ölçekli Şirketler, rekabetçi Startuplar, Araştırma Merkezleri (Ar-Ge, Teknoloji, İnovasyon ve Dönüşüm)
Eğitim 05 Ocak 2024 tarihinde 14:30-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde, eğitim günü katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.
Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
Eğitim Yeri: Online / Zoom
Ücret ve Kayıt:
Eğitime katılım ücretsizdir.
Eğitmen: Kadir Ceran, KiRi İleri Araştırmalar ve Danışmanlık Genel Müdürü, Ottonom Mühendislik İcra Kurulu Üyesi
Kadir Ceran, 2000 yılında İTÜ Makina Fakültesinden, 2004 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Tasarım Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılında İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü nden Doktora yeterlik almıştır. Doktora eğitimi sürecinde, tasarım yönetimi, multi-disiplinler ürün geliştirme süreçleri, yaratıcı problem çözme teknikleri, açık inovasyon ve otonom araçlarda kullanıcı deneyimi tasarımı (UXD) konularında araştırma ve çalışmalar yapmıştır.
+20 yıl Uluslararası Fortune 500 şirketlerinde (GE, Ford, Siemens, Bosch, Arçelik) global Ar-Ge, Teknoloji, İnovasyon, Program Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Projelerinde görev almış ve liderlik yapmıştır. Bu dönem içerisinde Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu da yaklaşık 3 yıl görev almıştır. İstanbul Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermiştir.
Arçelik merkez Ar-Ge de Proje Lideri, Ford Almanyada Kıdemli Proje Lideri, General Electricde Havacılık Lider Program Yöneticisi görevini üstlenmiştir. Bosch Siemens Hausgerate ve Wittur da Global Ar-Ge Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Arçelik Tasarım Akademisinin kurulması Program liderliğini üstlenmiştir. FIAT-Tofaş Ar-Ge de, ileri teknoloji program ofisi, teşvikler, fikri haklar, inovasyon trendlerinden sorumlu ekibi ve resmi Ar-Ge Merkezini yönetmiştir. Avrupa Birliği H2020 projeleri için Tofaş adına LEAR (Legal Entity Appointed Representative) görevini yürütmüştür. EGVIA (Avrupa Yeşil Araçlar ve Ulaşım Girişimi Birliği) çalışma grubunda yer almıştır.Liderliği döneminde, Sanayii Bakanığı resmi sonuçlarına göre, TOFAŞ Türkiyenin en iyi otomotiv Ar-Ge Merkezi ödülünü almıştır.
OSD (Otomotiv Sanayicileri Derneği) Ar-Ge / Fikri Haklar ve Teşvikler komitesi başkanlığı ve BUSİAD (Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu üyeliği görevini yürütmüştür. TUSIAD, YASED, Koç Holdingde Teknoloji, İnovasyon, ARGE, Dijital Dönüşüm, Fikri Haklar komitelerinde görev almıştır. OIB (Otomotiv Endüstri İhracatçıları Birliği) AR-GE Mühendisi yetiştirme programı Akademik Danışmanlığını yapmıştır. Üniversitelerde lisans ve yüksek lisans seviyesinde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Gönüllü olarak ITU UX de iş geliştirme ve strateji mentörlüğü yapmıştır. Ulusal birçok yarışmada (ITU Big Bang, Otomotivin Geleceği ..vb) jüri üyeliği ve konferansda (OTEKON,IAEC..vb) düzenleme kurulunda görev almıştır.
Bir çok Avrupa Birliği, UNDP ve Dünya Bankası projesinde kilit uzman ve takım lideri görevi üstlenmiştir. European Engineering Learning Innovation and Science Alliance (EELISA) da görev almaktadır. NGO ve Üniversitelerde (YenibirLider, TTGV, ITU, YTU ..vb) aktif mentörlük görevi yürütmektedir. Uluslararası Catalyst 2030 Türkiye üyelerindendir.
TUBITAK - TUSSIDE sertifkalı Dijital Dönüşüm uzmanı olarak Ar-Ge, Teknoloji, İnovasyon ve çifte dönüşüm (dijital&yeşil) dönüşüm konularında Türk Sanayii' ne hizmet vermektedir.