Günümüzde gıda güvenliğinin; tarımsal üretimden hasat, işleme, depolama, dağıtım, hazırlık ve tüketime kadar her aşamada besin zincirinin güvenli kalmasını sağlamada kritik bir rolü vardır. Küresel ölçekte ekili alanlar, meralar ve ormanlar; karasal alanların % 60'ını teşkil etmektedir ve bu alanlar tatlı su kullanımının % 70'ini kullanmaktadır. Bu bağlamda tarım sektörü; gıda güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik ile kritik bir etkileşime sahiptir. Tarım sektörü ayrıca, istihdam yaratabilme kapasitesi ile kırsal ve dengeli kalkınmanın olmazsa olmaz unsurudur. Artan nüfusla artan gıda ihtiyacı, ekilebilir alanların azalması, çiftçi sayısının ve tarımda çalışan sayısının azalması, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle çevresel sorunlar ve su sıkıntısı, israf ve kayıplar, üretim maliyetlerindeki artışlar ise tarım ve gıda sektörlerinin bugün karşı karşıya olduğu sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu problemlerden çıkış için teknoloji önemli bir alternatiftir. İSO Yeşil Gündem Sohbetleri kapsamında, 29 Eylül 2022 Perşembe günü saat 15:00 - 17:00 arasında aşağıdaki program dahilinde " Geleceğimiz İçin Tarım ve Gıda Sektörlerinin Dönüşümü" gerçekleştirilecektir. Webinara aşağıdaki linke tıklayarak bağlanabilirsiniz:https://istanbulso.zoom.us/j/89586181417?pwd=Umw3aytERlJHaEpVVXNXSUN1U0p1dz09 Program 15:00 - 16:30 Moderatör: Ilgaz Gürsoy, Gazeteci Panel: Tarım ve Gıda Sektörünün Dönüşümü ve Geleceği- Dr. Ayşegül Selışık, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı
- Fuat Tanman, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD) Yönetim Kurulu Başkanı
- Hakan Göral, Toros Tarım Tarımsal Sanayi Grubu CEO
- Mutlu Ocak, Anadolu Etap Meyve Suyu Genel Müdürü
16:30 -17:00 Soru Cevap ve Kapanış |