CVEN0524
DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ ÖZELİNDE SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI (SKDM) RAPORLAMA EĞİTİMİ
İlgili eğitimimiz için kontenjan dolmuştur. İlginiz için teşekkür ederiz. 27-28-29 Mayıs 2024 tarihlerinde aynı eğitimimizi gerçekleştireceğiz. Kayıt için: https://eoda.iso.org.tr/Seminer/SeminerDetay?seminerKodu=CVEN0624
Etkinlik Tarihi
03.04.2024 - 05.04.2024
- Saat: 09:30 - 16:30
- Son Kayıt Tarihi: 02.04.2024
- Kalan Kontenjan: 0
Demir Çelik Sektörü Özelinde
Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Raporlama Eğitimi
Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Regülasyonu kapsamında yayınlanan raporlama gereklilikleri ile ilişkili ikincil mevzuatın, üreticilere yönelik rehber dokümanın ve excel formatındaki hesaplama aracının "Demir Çelik" sektörü tarafından pratik bir şekilde kullanılabilmesine yönelik Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Raporlama Eğitimi gerçekleştirilecektir.
Odamız tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında yüz yüze ve üç tam gün sürecek eğitimde uygulamalı örnek hesaplamalara yoğunlaşılması hedeflenmektedir. Eğitimde hesaplama adımları katılımcılarla birlikte gerçekleşeceğinden katılımcıların diz üstü bilgisayarlarını yanlarında bulunması tavsiye edilmektedir.
Programı aşağıya aktarılan eğitimimiz 3-4-5 Nisan 2024'te saat 09:30-16:30 arasında fiziki olarak Odakule binamızda gerçekleştirilecektir. Eğitim ücreti kişi başı üç tam gün için 6.500 TL'dir. Ücretli eğitimlerimizi tamamlayan katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Amaç ve kapsam
SKDM hakkında kısa bilgilendirme
Önemli tanımlar
Demir & Çelik Sektörü için SKDM Ürünleri ve Üretim Yöntemleri
o Ürünlerin ve girdi malzemelerin özelliklerinin belirlenmesi
o SKDM kapsamındaki demir & çelik ürünler ve kapsamdaki ürünler için üretim yöntemleri
Tesis sınırları, üretim süreçleri, üretim yöntemleri ve gömülü emisyona sahip girdi malzemelerin belirlenmesi
Gömülü emisyonların hesaplanması için kurallar
Pratik Çalışma #1 (Doğrudan gömülü emisyonların hesaplanması)
Pratik Çalışma #2 (Dolaylı gömülü emisyonların hesaplanması)
Gömülü emisyonsa sahip satın alınan girdi malzemelere ilişkin karbon fiyatlandırması
AB Komisyonu tarafından yayınlanan SKDM iletişim şablonunun tanıtımı
Pratik Çalışma #3 (örnek bir tesis için senaryo üzerinden iletişim şablonunun doldurulması)
İzleme ve raporlama için kontrol sistemi
Soru & Cevap ve kapanış
Katılmak isteyenlerin sınırlı sayıda katılımcı alınacak olan eğitim için aşağıdaki kayıt bilgilerini dikkate almaları önem arz etmektedir.
Kayıt Bilgileri:
Web sitemizden online kayıt alınmaktadır.
Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında online olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir. Ödeme bilgileri girilmeden kayıt tamamlanmamaktadır.
Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden, muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir.
Banka havalesi için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası
IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)
Açıklama olarak SKDM Raporlama Eğitimi yazılması gerekmektedir.
Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:
Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta (cevre@iso.org.tr) ile tarafımıza iletmesi, ardından kaydolması gerekmektedir. Online kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir. Ödeme bilgileri girilip kayıt tamamlanmadan kaydınız bize ulaşmamaktadır.
Volkan Çağın, Rever Akademi Kurucu Ortak: 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesini, 2006 yılında Yüksek Lisans derecesini aldı. 2005-2006 yılları arasında ODTÜ'de Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2006-2022 yılları arasında TSE'de Yönetim Temsilcisi, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) Ulusal Temsilcisi, Avrupa Kalite Teşkilatı Teknik Çalışma Grubu (EOQ-TWG) üyesi, Şube Müdürü ve Baş Araştırmacı görevlerinde bulundu. Hali hazırda, Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik kapsamında Baş Doğrulayıcı, Teknik Uzman ve Eğitmen; TS EN ISO 14064-1 standardı kapsamında Baş Doğrulayıcı ve Eğitmen; TS EN ISO 14046 standardı kapsamında Eğitmen; TS EN ISO 9001, TS EN ISO 14001, TS EN ISO 45001 ve TS EN ISO 50001 Yönetim Sistemlerinde Baş Denetçi, Denetçi ve Eğitmen unvanlarına sahiptir.