CVEN0323
DÖNGÜSEL EKONOMİ VE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PLATFORMU PROJESİ (DEKVEP) TEKSTİL SEKTÖRÜ EYLEM PLANI HAZIRLIK ÇALIŞTAYLARI
DEKVEP - Tekstil Sektörü Eylem Planı Hazırlık Çalıştayları, 24 Ocak 2023 tarihinde, 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Etkinlik Tarihi
- Saat: 09:30 - 16:30
- Son Kayıt Tarihi: 24.01.2023
- Kalan Kontenjan: 0
DÖNGÜSEL EKONOMİ VE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PLATFORMU PROJESİ (DEKVEP)
TEKSTİL SEKTÖRÜ EYLEM PLANI HAZIRLIK ÇALIŞTAYLARI
24 Ocak 2023, Çevrimiçi, 09.30 - 16.30
Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Platformu Projesi (DEKVEP); 2022 yılında İstanbul sanayinde tekstil, plastik ve beyaz eşya sektörleri ile değer zincirlerinde kaynak verimliliğinin ve döngüselliğin arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla başlatılmıştır.
Sürdürülebilirlik, temiz üretim ve AB Yeşil Mutabakatı konularında ülkemizdeki kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesini de hedefleyen proje, SKD Türkiye ve İstanbul Sanayi Odası ortaklığında yürütülmekte olup, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir.
Proje kapsamında tekstil, plastik ve beyaz eşya sektörlerinde döngüsel ekonomiye geçiş için her sektöre özel eylem planı ve yol haritası oluşturulacaktır. Söz konusu eylem planları ve yol haritalarına girdi sağlaması amacıyla sektörlerin mevcut durumu, ihtiyaç ve hedeflerinin belirlenmesi amacıyla sektörel çalıştaylar düzenlenmektedir.
DEKVEP-Tekstil Sektörü Eylem Planı Hazırlık Çalıştayları, 24 Ocak 2023 tarihinde, 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Çalıştaylarda katılımcılarından tekstil sektöründe döngüselliğe geçiş için; Politika ve Mevzuat Önerileri, Alt Yapı ve Kapasite Geliştirme, Ar-Ge ve İnovasyon ve Finansman ve Teşvik Mekanizmaları başlıklarında görüşlerini paylaşmaları beklenmektedir.
Çalıştaylar kamu kurumları, şirket ve sektör temsilcileri, akademisyenler ile alanla ilgili profesyonellerin katılımına açık olup, kontenjanla sınırlıdır.
ÇALIŞTAY PROGRAMI
Oturum Akışı
Tartışma konuları ve yanıt aranacak başlıklar moderatör tarafından her bir oturum öncesi katılımcılarla paylaşılacaktır. Her bir oturum için belirlenen konular gruplara ayrılan katılımcılar tarafından tartışılacak, grupların elde ettiği sonuç ve çıktılar grup sözcüleri tarafından tüm katılımcılar ile paylaşılacaktır.
Açılış Konuşmaları | 09.30-09.45 I. Oturum | 09.45-11.00 Tekstil Sektöründe Döngüselliğe Geçiş İçin Politika ve Mevzuat Önerileri Tartışma Konuları: Tekstil sektörü değer zincirinin tamamı dikkate alınarak, döngüsel ekonomiye geçiş için, politika ve mevzuat boyutunda (atık yönetimi, ürün tasarımı, sertifikasyon vb.) yapılması gerekenlere yönelik öneriler. Kahve Molası | 11.00-11.15 II. Oturum | 11.15-12.30 Tekstil Sektöründe Döngüselliğe Geçiş İçin Alt Yapı ve Kapasite Geliştirme Tartışma Konuları: Tekstil sektörü değer zincirinin tamamı dikkate alınarak, döngüsel ekonomiye geçiş için, altyapı ve kapasite bağlamında geliştirilmesi gereken alanlar (ürün ve hammadde sertifikasyonu, atık toplama ve geri dönüşüm, dijital ürün pasaportu, veri toplama ve işleme vb. ile ilgili altyapı, kapasite ve insan kaynağı) Öğle Arası | 12.30-13.30 III. Oturum | 13.30-14.45 Tekstil Sektöründe Döngüselliğe Geçiş İçin Ar-Ge ve İnovasyon Tartışma Konuları: Tekstil sektörü değer zincirinin tamamı dikkate alınarak, döngüsel ekonomiye geçiş için, Ar-Ge ve inovasyon bağlamında yapılması ve öncelik verilmesi gereken konular (döngüselliği destekleyen girdiler, üretim verimliliklerinin artırılması, toplama ayırma tekniklerinin geliştirilmesi, atık değerlendirme, inovatif iş modelleri, vb.) Kahve Molası | 14.45-15.00 IV. Oturum | 15.00-16.15 Tekstil Sektöründe Döngüselliğe Geçiş İçin Finansman ve Teşvik Mekanizmaları Tartışma Konuları: Önceki üç oturumda tartışılan konular da dikkate alınarak finansman ve teşvik ihtiyacı olan öncelikli alanlar, ilgili ulusal/uluslararası finansman kaynakları, bu kaynakların etkin kullanımı, yeni kaynaklar ve finansman modelleri. Değerlendirme ve Kapanış | 16.15 -16.30"İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Platformu Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'ne (SKD Türkiye) aittir."